KLICTRAVEL.CZ > Reuzengebergte

Reuzengebergte

Lokatie:

De bergen van Krkonos liggen ten noordoosten van Bohemen en vormt een natuurlijke grens tussen Bohemen en Polen. De grens loopt over de belangrijkste bergketen. De bergen van de Krkonos zijn behoorlijk klein, die een gebied beslaan van 40km lang en 20km breed. Ongeveer tweederde van het Reuzengebergte bevindt zich op Tsjechisch grondgebied.

De beste manier om bij de Krkonose bergen te komen is per auto of bus. Vanaf Praag is het ongeveer 1,5 uur met de auto en 2,5 met de bus. U kunt ook gebruik maken van de drie wegen die over de Poolse grens gaan. De treinverbinding naar de Krkonose bergen is lang en onregelmatig. De stations zijn in Harrachov, Vrchlabi en Svob

Informatie over de omgeving:

De hoogste berg van de Tsjechische Republiek - Snezka (1602m) - en de oorsprong van de Europese machtige rivier de Elbe zijn te vinden in deze regio. De meest kostbare schatten van de omgeving zijn de unieke toendra op de bergketen (Upa turf), prachtige flora en fauna, maar ook de verscheiden volkse architecturen bijvoorbeeld in Paseky nad Jizerou en de historische plaaten aan de voet van de heuvels zoals Hostinne, Jilemnice, Kowary, Trutnov en Vrchlabi.

Zomervakantie:

De Krkonose bergen zijn een gewild doel voor recreatie, vooral dankzij de vele resorts die diverse mogelijkheden voor zomer- en wintervakanties. Gedurende de zomer kunnen bezoekers de omgeving ontdekken via goed aangegeven wandel- en fietspaden of genieten vande flora en fauna in de Krkonos. Er loopt een toeristenpad langs de hele lengte van de bergketens. Het wandelnetwerk beslaat wel 500 km! In de hete zomers bieden zwembaden, bergchalets en cafés goede verkoeling en ontspanning. Bezoekers kunnen ook geniet van alternatieven van sport zoals het ontdekken van de cultuur in de bergen en dorpen en ontspannen in een spa.

Het fietsseizoen start in mei met zijn piek in juli en augustus. De herst, onze geheime tip aan de wandelaars en mountainbikers, biedt goed weer en prachtige kleurcomposities van bladeren in de bossen. In deze tijd van het jaar valt ook al de eerste sneeuw in de hoogste delen van

Wintervakantie:

De Krkonose bergen bieden in de winter de beste skimogelijkheden in de Tsjechische Republiek. De bekendste skigebieden zijn die van Spindleruv Mlyn, Harrachov, Pec pod Snezkou, Karpacz en Sklarska Poreba in Polen. Het winterseizoen start eind november, begin december. Het toeristen seizoen is gedurende Kerst en Nieuwjaar en de voorjaarsvakanties in februari. De meeste verblijven zijn ruim voor deze periode al volgeboekt dus we raden aan om vroeg te boeken. De beste periode voor de wintersporten is tussen januari en maart.

Natuur:

Veel bezoekers nemen niet waar dat de natuur in het Reuzengebergte in een staat van serieuze bedreiging verkeert. Het is nogal tegenstrijdig, waar prestigieuze Internationale instituten (Nederlandse organisatie FACE, Europese Unie, UNESCO, Wereldbank) helpen om de natuur van het Reuzengebergte te beschermen, zijn we zelf bezig de natuur continue te vernietigen. De grootste bedreigingen zijn niet alleen de vervuilers van het milieu, maar ook de ongereguleerde invasie van toerisme.

U kunt ook helpen bij het behouden van de prachtige natuur van het Reuzengebergte door bij een bezoek zich aan de regels van de parken, op borden en informatieborden te houden.

Valuta:

Tsjechische Kroon (Kc, Internationale code CZK), 25 kronen is ongeveer gelijk aan 1 euro.

Geld wisselen: in de meeste informatiecentra, toeristen wisselkantoren en bij banken. Geldautomaten zijn beschikbaar in de meeste steden.